Antonio Arraez

Antonio Arraez

De regio Valencia  staat bekend om zijn traditionele, goedkope, eenvoudige wijnen. Inmiddels is er een stroming nieuwe, vaak jonge wijnmakers die het kwaliteitspotentieel van deze streek willen laten zien. Een nieuwe ster in deze streek is Bodegas Arraez. Een typisch voorbeeld van een traditioneel wijnhuis dat omschakelt naar modern. Toni Arraez, derde generatie, heeft zijn stage in Ribera del Duero gelopen om ervaringen op te doen met nieuwe wijntechnieken. Om klanten uit het verleden niet te verliezen worden er nog steeds enkele traditionele wijnen gemaakt, maar de nadruk ligt op moderne, toegankelijke wijnen met meer finesse. Omdat hij ervan overtuigd is dat alleen goede wijn maken niet voldoende is, schenkt hij veel aandacht aan het uiterlijk en de daarbij behorende marketing. Hij gelooft er heilig in dat een superieure kwaliteit, samen met een uitmonstering die je niet snel vergeet, de garantie geeft voor verkoop op lange termijn. Inmiddels is zijn ‘Malavida’ de meest geschonken wijn in hip Valencia en dringt de wijn zelfs door op Ibiza. En de kwaliteit? De Peñin-gids in Spanje heeft deze wijn genoemd als een van de beste wijnen van Spanje voor zijn prijs! 

 

Producent Toni Arraez over zijn wijnhuis:

 “Ons wijnhuis is gelegen in de Font de la Figuera en werd gebouwd op drie oude private kelders wijnmakers. Na verloop van tijd het is gerenoveerd en aangepast aan nieuwe verwerkings- en verpakkingstechnieken. Op dit moment hebben we een moderne bewerking schepen een bottelarij uitgerust met de nieuwste technologie en een levende verhogen van wijnen van hoge kwaliteit. Zo behouden we ons het combineren van wijn traditie met de nieuwste vinificatie technieken.
toni Arraez

Antonio Arraez


Onze wijngaarden:
perfecte combinatie voor de teelt van druiven uit de wijngaarden calidad Los zijn 90 kilometer van de Middellandse Zee en ongeveer 600-800 meter tussen twee valleien waarvan de oriëntatie genereert een mediterraan-Continental microklimaat met arme bodems vormen een perfecte combinatie voor de teelt kwaliteit druiven. Het wijnhuis is eigenaar van 30 hectare, voornamelijk inheemse rassen. Afgezien van deze wijngaarden historisch we bron druiven van onafhankelijke telers in het gebied sinds de jaren '50 in deze wijngaarden groeien, zowel in glas oude wijnstokken meer dan 40 jaar als jonge wijnstokken op een latwerk. Wij werken met inheemse soorten zoals Monastrell, Tempranillo, Garnacha Tintorera, Verdil en Muscat die perfect aanvullen met de buitenlandse rassen Cabernet Sauvignon en Syrah.

foto wijngaard Arraez              toni in zijn wijngaard

Oude Monastrell wijnstokken                Antonio Arraez bij zijn wijnstokken

Het (micro)klimaat:
Deze regio van het binnenland van Valencia Levante is een uitstekende locatie voor het verbouwen van druiven, in het gebied dat bekend staat als "Terres dels Alforins" warme zomers en koude winters met een lange traditie in de productie van kwaliteitswijnen. Naburige steden zoals Almansa, Jumilla en Alicante, hebben ons de gelegenheid om wijnen in andere denominaties van herkomst gegeven.

Ons Project
Sinds enkele jaren zijn we begonnen met wijnen in andere regio's te maken, zodat we onze kennis van wijn met andere rassen, bodems en klimaten te vertalen, met respect voor de authenticiteit en originaliteit van de inheemse druiven van elk gebied. We zijn momenteel de ontwikkeling van onze wijnen in de IO Valencia, O.D. Cava, O.D. Jumilla, O.D. Alicante en O.D. Catalonië, het bereiken van een perfecte weergave van de wijnstreken van de Spaanse Levante”.

Posted in wijnen

Published on 01/03/2016 00:57:49
Your comment has been sent successfully. Thanks for comment!
Add Comment
Name:*
Email:*
Message:*
  Captcha
  Add Comment