Catalogus
Laden ...
VINAMI wijnomschrijving: Deze heldere, paars rode wijn heeft een expressieve neus met daarin de geur van cassis en bramen. De aanzet is rond en breed, met het nadruk op vers fruit en zachte tannines. De smaak is sappig en vol met rode bessen en cassis.
VINAMI wijnomschrijving: De wijn is gemaakt volgens de traditionele Governo Methode, waarbij een tweede vergisting wordt gestart door het toevoegen van gedroogde druiven. In de neus ruikt men rijp fruit, voornamelijk rode kersen, gecombineerd met een florale toon van viooltjes. De aanzet is zeer krachtig, maar niet log. De smaak is vol met veel sap,...
VINAMI wijnomschrijving: Deze heldere, licht rode wijn is heerlijk fruitig van karakter (rood fruit, aardbeien, kersen) met een heel klein beetje aantrekkelijk groenige tonen die hier juist voor spanning zorgen. In de smaak heel sappig, aantrekkelijk, fijne structuur, dorstlessend. Dit is een Loire Cabernet Franc voor de "Beaujolais Vin de Soif...
VINAMI wijnomschriving: Een unieke blend van acht regionale druiven. Deze rode Fransman is diepdonker rood van kleur en heeft een stevige structuur. De geur is intens, aromatisch en gevuld met Kirsch kersen, bramen en zwarte bessen. De wijn heeft een wat dikker en fluwelig mondgevoel. Heerlijke tafelwijn bij rood vlees of wild.
VINAMI wijnomschrijving: Donkerrood en intense kleur. In de neus rijp rood fruit en specerijen als kaneel en daarnaast leer en aardse tonen. In de mond rond met lekker fruit, milde tannines maar ook heerlijke zuren. Sappige, frissen en lange finale.
VINAMI wijnomschrijving: Kersenrood. In de neus etherisch, kersen, teer, paddenstoelen, aardse tonen en veel kracht maar ook finesse (zoals van rozenblaadjes). In de mond een zeer zachte aanzet met daarna een explosie van sap en concentratie met cacao, drop en weer kersen. Vervolgens komen de zuren en tannines los.
Gevaarlijke wijn omdat de fles leeg is voordat je het door hebt. Lekker bij pasta's en stoofschotels.
De Susumaniello druif was zo goed als uitgestorven. Ongeveer 10 jaar geleden heeft een groep innovatieve wijnboeren de druif een nieuwe kans gegeven en met succes! Fijne wijn voor de begeleiding van antipasti, wild en vleesgerechten en belegen kazen.
Wijnen van de Primitivo druif kunnen vol en soepel zijn. Niet die uit de omgeving van het dorp Manduria. Deze staan bekend om hun kracht en complexiteit. Je proeft kersenjam, bramen, kaneel, nootmuskaat, drop en zwarte peper. Een wijn die vraagt om stevig stuk vlees.
Zeer verfijnde, bijna Bourgogne stijl Nebbiolo uit de koele regio dichtbij de Alpen.
In deze wijn proef je de warmte van de Italiaanse zon. Diep robijnrood van kleur. Pruimen en de frisheid van kersen. Fluwelige tannines. Klassiek met orecchiette (oortjespasta) en capunti met stoofvlees. Geroosterd wit vlees en gerechten met rijke sauzen. Ook lekker bij gerijpte (half)harde kazen.
Een fluweel zachte Pinot Noir uit Duitsland. Granaatrood van kleur en de geur die aan rode bourgogne doet denken, aroma’s van bramen en kersen. De wijn heeft een soepele, zacht-volle smaak: kersen, bessen, bosvruchten en een lichte kruidigheid.