Catalogus
Laden ...
Luca Maroni - 97 punten (2019) Een prachtige robijnrood gekleurde wijn met een verleidelijke geur van rijp, rood fruit, zwarte kersen, zoete kruiden en een lichte rokerigheid. In de mond is de wijn zwoel en rond, zonder teveel restzoet, maar wel met de kenmerkende rijpe tannines. Een serieuze versie van deze populaire variëteit uit Manduria!
ORIGINELE NOORD ITALIAANSE TOPWIJN! Diep robijnrood van kleur. In de neus zwart fruit (bramen, zwarte bes) en complexe tonen van houtgebruik (kruidnagel, cederhout). De ontwikkeling voegt wat aroma's van vijgen, pruimen en 'wild' toe. In de smaak is de wijn gestructureerd, sappig en intens. De aroma's van bramen, cederhout en vijgen komen hierin mooi...
In de neus complex met klein rood fruit, rokerig en een beetje vanille maar vooral de kruidigheid van hout. In de mond zeer geconcentreerd met een stevige grip van de flinke maar mooie tannines en heerlijke zuren. Een lange, minerale afdronk. tannines. Wijngaardwijn, Erste Lage (Premiere Cru): spätburgunder met karakter, geweldige maaltijdbegeleider die...
Met zijn smaakrijke en kruidige karakter is deze Côtes du Rhône de ideale wijn bij gerechten die eveneens smaakvol en gekruid zijn. Denk aan een vleesspies met Mediterrane kruiden, een stuk lamsvlees met tijm en verse peper, aardappelen uit de oven met rozemarijn, een kip uit de römertopf met verse kruiden of gekookte zomergroenten.
Deze bijzondere wijn is een blend van 4 druiven die uit vier verschillende gebieden in Italië komen: Sicilië, Puglia, Abruzzo en Trentino. Het resultaat is een krachtige, donkerrode wijn met een intense neus met daarin tonen van rijpe kersen, geconfijte pruimen, mocca en tabak en een krachtige smaak met een zwoel, rond mondgevoel.
Door zijn aromatische karakter is deze Zuid-Franse rode wijn echt een wijn om bij te eten. Geniet van een synergetisch smaakeffect wanneer hij wordt geschonken bij geroosterd lamsvlees, vlees met sauzen, wildgerechten en allerlei kazen.
De meest representatieve wijn van de beste wijngaarden van Château Fonsalade.ijn van het type “Iron fist in the silk glove”. Intens zwart fruit, kruidigheid en Mediterrane hitte komen hier samen. Gastronomische wijn bij uitstek, absolute dinerwijn.
Overtuigende rode wijn. Volle bosfruit mand. Lange afdronk met lekker wat grip door zachte tannines. Kan solitair gedronken worden maar komt geweldig tot zijn recht bij een gebakken hertenbiefstukje met een preiselbeerensaus. Ook heerlijk bij gevogelte, kip, parelhoen, fazant)geroosterde ham of ander wit vlees en gerechten met paddestoelen.
Dit is een prachtige fruitige, toegankelijke weergave van de Aglianico-druif. Vol en complex in de neus met aroma’s van sappige kersen en zwart fruit. Intens van smaak vol sappige zwarte kersen, zwarte bessen en pruimen, ondersteund door zachte maar stevige tannines en een mooie frisheid.
Zeer intense, kersenrode kleur. In de neus pruimen en zwarte kersen, cacao, teer, bloemetjes, toast, mineralen en kruiden. In de mond krachtig maar sappig met mooi schoon fruit, zachte tannines en prettige zuren. Zeker voor Brunello vrouwelijk en in zijn jeugd al benaderbaar. Klassieke Brunello, het grote werk!
In de neus uitnodigende aroma’s van rijpekersen en pruimen, kruidigheid en subtiel hout. Zacht van smaak met elegante tonen van sappig kersenfruit, aangevuld met ronde tannines en mooie zuren. Visitekaartje van het huis: fris, elegant en complex met een groot rijpingspotentieel.
In de neus intense aroma’s van rijpe, sappige frambozen, rode kersen en wat vanille. Geconcentreerd en harmonieus in de mond met zwoel rood fruit, zachte tannines en levendige zuren. De afdronk wordt gekenmerkt door een sappige structuur.