Merken Er zijn 37 merken

per pagina
Toont 25 - 36 van de 37 items
  • La ferme du Mont

    La Ferme du Mont is een samenwerking tussen enkele druiventelers en wijnmaker Stephane Vedeau. De Gigondas komt van de prachtige wijngaarden van de Dentelles de Montmirail. Het doel is om van klassieke wijnen als Châteauneuf du Pâpe en Gigondas een moderne, kwalitatief hoogstaande maar ook betaalbare variant te maken.

  • Latour-Giraud

    Sinds 1680 worden bij Domaine Latour-Giraud druiven geteeld en sinds 1848 gebeurt dit in Meursault. Rond 1980 werd de beslissing genomen zelf te bottelen en niet meer aan handelaren te leveren. Het is nog steeds de trend voor druiventelers in Bourgogne om zelf wijn te gaan maken. Dit is de reden dat de handelaren zelf steeds meer wijngaarden opkopen om hun positie te kunnen behouden. Nu wordt het familiebedrijf geleid door Jean-Pierre Latour, die onder anderen wordt bijgestaan door zijn zus Florence.

  • Marcel Deiss

    Eigenaar en wijnmaker Jean Michel Deiss wordt gezien als één van de meest talentvolle en eigenzinnige wijnmakers uit de Elzas. Zijn wijnen zijn nauwelijks te vergelijken met de reguliere Elzas wijnen. Dat Deiss ieder jaar weer zo'n prachtige kwaliteit wijnen voortbrengt, heeft niet alleen te maken met inzet. Het is vooral zijn filosofische kijk op wijnbouw.

    Jean Michel Deiss is een uitgesproken ‘terroirist”. Hij wil de karakteristieken van de bodem/akker in de wijn tot uitdrukking laten komen. De druif is ondergeschikt aan het terroir (grondsoort, ligging en micro-klimaat) en om dit optimaal tot uitdrukking te brengen zijn de wijngaarden van Deiss beplant met een mix van druivenrassen. Dit was in het verleden in de Elzas overigens de standaard, maar is de laatste eeuw uit zwang geraakt.

    De laatste jaren komen er steeds meer gedreven jonge wijnmakers die hier weer op overgaan. Op het etiket van Deiss staat de naam van de akker vermeld en dus niet de gebruikte druivenrassen. De kwaliteit van de wijnen van Deiss is geweldig en zijn wijn wordt niet alleen bij de beste van de Elzas gerekend, maar behoort zelfs tot de absolute top van heel Frankrijk.

    https://www.youtube.com/watch?v=Y7VWCEexDLE

  • Paul Cluver

    Al jaren behoort Paul Cluver tot de top 10 in Zuid-Afrika. Paul Cluver Sr. plantte als eerste wijngaarden aan in dit koele gebied Elgin, gelegen aan de kust, waar appelbomen en mist nog steeds de vallei vullen. Wijnmaker Andries Burger en Paul Cluver jr zijn beide bezeten van Riesling, Gewurztraminer en Bourgogne en dan is Elgin een van de beste regio’s om deze hoge kwaliteit te maken.

  • Philippe le Hardy

    Philippe le Hardy (Chateau de Santenay) is een wijndomein in Bourgogne. Het imposante kasteel stamt uit de 9de eeuw en was gedurende een deel van de 14de eeuw in bezit van Philippe le Hardi (Philips de Stoute), Hertog van Bourgondië. Hij was degene die een decreet uitschreef dat de basis vormt van de monocépage wijnbouw in Bourgogne, wat heeft geresulteerd in het gebruik van Pinot Noir i.p.v. Gamay.

    Château de Santenay bezit 90 Ha wijngaarden, verdeeld over de Côte d’Or en de Côte Chalonnaise. In totaal maken zij wijn in 14 appellaties, o.a. Mercurey, Aloxe-Corton, Santenay, Pommard en Saint-Aubin. Het château is Terra Vitis gecertificeerd sinds 2004.

  • Sainte Leocadie

    In 2002 namen Anne en Thierry Bonnel het domaine van hun ouders over. De wijngaarden staan niet in de vlakte maar op de, soms zelfs erg steile, hellingen. Daardoor is geen machinale verwerking mogelijk (er kan geen tractor doorheen) maar is het terroir juist beter: de wijnen zijn eleganter en bezitten meer finesse dan wijnen uit de vlakte. Bovendien zijn er veel oude tot zeer oude stokken, wat de complexiteit ten goede komt. Er worden geen bestrijdingsmiddelen gebruikt. Een uitstekende kwaliteit en zeer betaalbaar!

  • Talamonti

    In de zoektocht naar perfectie zet Talamonti alles in. Zo heeft het bedrijf een eigen laboratorium om alle stappen van het vinificatieproces op de voet te volgen. De stijl van de wijnen is vol en rond, wat typerend is voor de streek die ligt tussen de Apennijnen en de Adriatische Zee.

  • Torello Mata

    Agusti Torelló is een kwaliteits Cava-huis, waarbij uitsluitend wordt gewerkt met traditionele druivenrassen – de macabeo, xarello en de parellada - voor deze unieke streek even ten zuiden van Barcelona rondom het stadje Sant Sadurní d’Anoia. Alle wijnen worden pas bij bestelling gedegorgeerd (gistresten verwijderd en champagnekurk geplaatst), zodat ze langer fris zijn na aflevering. De degorgeerdatum staat ook op de flessen, iets wat nog steeds veel Champagnehuizen niet durven.

  • Torre del Falasco

Toont 25 - 36 van de 37 items