Merken Er zijn 37 merken

per pagina
Toont 1 - 12 van de 37 items
 • Arduini

  Het familiebedrijf Arduini teelt sinds 1940 druiven in het hart van het Valpolicella-gebied ten noordwesten van Verona in het district Veneto. De druiven werden tot 2002 voornamelijk verkocht aan de grote wijnhuizen in de Valpolicella. In 2002 werd echter een nieuw pand in gebruik genomen, waar de wijnen volgens ‘the state of the art’ kunnen worden gemaakt.

 • Bodegas Casajus

 • Bodegas Monteviejo

  De in 2013 overleden Catherine Péré-Vergé was een ondernemende dame. Het door verdiende geld in de glasindustrie investeerde ze in wijndomeinen, die ze tot grote hoogte opstuwde. Haar zoon, Henri Parent, heeft het stokje met dezelfde toewijding van haar overgenomen. De familie bezit onde andere drie wijnhuizen in Pomerol, waaronder de beroemde Château La Violette en Château Le Gay, extreem hoog gewaardeerd door onder andere Robert Parker, kostbaar en zeer beperkt beschikbaar. Daarnaast is er een een wijnhuis in Lalande de Pomerol. Wijnmaker is de Argentijn Marcelo Pelleriti, die al eens 100 punten scoorde met La Violette.

 • Cantina Valpantena

  Cantina Valpantena is een zeer vooruitstrevende coöperatie in Veneto. De kracht van dit bedrijf ligt vooral in de productie van aantrekkelijke geprijsde Valpolicella wijnen (o.a. Ripasso en Amarone).

  Het Valpantena, een vallei ten noordoosten van Verona, is vanouds bekend als wijnbouwgebied. Het ligt in het hart van de Veneto, een van Italië's belangrijste wijn producerende gewesten. Sinds 1958 is hier de Cantina Valpantena actief, een coöperatie van 270 producenten met 600 hectare wijngaarden. Het werkterrein van Valpantena strekt zich uit over het bekende trio herkomstgebieden uit de omgeving van Verona: Soave, Bardolino en Valpolicella, waarbij de laatste als specialiteit gezien kan worden. Uit deze appellatie maakt men o.a. zeer interessante Amarone en Ripasso wijnen.

 • Cave de Gigondas

 • Chateau de la Negly, La Clape

  Marion Paux-Rosset en haar familieVINAMI wijnomschrijving:

  De wijnen van Chateau de la Negly beveel ik ten zeerste aan!

  Dit chateau ligt op het rotsmassief La Clape, een schiereiland aan zee op een steenworp afstand van Narbonne (Languedoc). De wijnen staan als een huis, zijn sappig, vol, hebben lengte en bezitten iets ziltigs in aroma en smaak doordat de wijngaarden bijna aan de vloedlijn van de mediterranee liggen (proef bv. de witte Brise Marine maar eens...).

 • Chateau Rousselle

  Château Rousselle ligt in de Côtes du Bourg, aan de rechteroever, precies daar waar de Gironde overgaat in Dordogne en Garonne. Tot 1970 werden hier vermaarde wijnen gemaakt. Daarna zakte de kwaliteit weg, tot Vincent Lemaitre in 1999 het roer overnam. Hij heeft de laatste jaren enorm veel energie en enthousiasme gestoken in het renoveren van dit aantrekkelijke château.

 • Chateau Vieux Chevrol

  Château Vieux Chevrol is sinds vier generaties in handen van de familie Champseix. Het ligt op de rechteroever in Néac in de appellatie Lalande de Pomerol, bijna tegen de wijngaarden van Pomerol aan. Vieux Chevrol ligt op het ‘plateau van Néac’, waar de voornamelijk alluviale bodem bestaat uit grijze klei, kiezel en ‘crasse de fer’, ijzerhoudende zandsteen. Door het grote aandeel klei is de bodem op de meeste plekken het beste voor merlot, een druif die beter tegen ‘natte voeten’ kan dan de cabernets. 

 • Clos Bellane

  De laatste aanwinst van Stephane Vedeau: één van de hoogstgelegen domeinen in de Zuidelijke Rhône aan de oostkant van Valréas. De wijnen hebben een zeer hoog niveau, zijn slank van stijl en elegant en doen daardoor een beetje denken aan noordelijke Rhône. In de Perswijn werden de wijnen in 2014 zeer hoog gewaardeerd: 3 wijnen met 4,5 ster en één met 5 sterren, die gerekend werd tot één van de 9 beste wijnen uit de Rhône

 • Clusserath

  EVA CLÜSSERATH

  Eva Clüsserath studeerde in Geisenheim en zorgde ervoor dat de kwaliteit van de wijnen van het familiedomein met sprongen vooruit ging. Het domein zit in het hart van de Moezel in Trittenheimaan de overkant van de Moezel ligt de beroemde Trittenheimer Apotheke, de wijngaard met zwarte leisteen, waar dit wijnhuis uitstekende percelen bezit. Eva laat de wijn lang op de lie liggen en is zeer goed in staat een evenwicht te vinden tussen zuren en restzoet en fruit en mineraliteit.

 • Domaine Champault

  De broers Laurent en Claude Champault bestieren het 22 hectare grote domein in het gehucht Champtin, iets ten zuidwesten van Sancerre. Er zijn wijngaarden in de appellaties Sancerre en Menetou-Salon. De bodem bestaat uit kalkhoudende kleibodem op steile hellingen en uit een bodem met een laag bruin zand met een grote hoeveelheid krijtkeien. De gebroeders Champault produceren zuivere sauvignonwijnen met veel fruit en een mooie terroir expressie

 • Domaine de Castelnau

  Domaine de Castelnau is een technisch sterk familiebedrijf dat uitstekende, loepzuivere wijnen produceert in de Languedoc, vlak achter het Étang de Thau.

  Beatrice en Christophe Muret zijn de eigenaren van dit prachtige bedrijf nabij Pézenas waar in de dertiende eeuw de Seigneurs de Guers al verbleven. Het is een 100 hectare tellend domaine, omgeven door garrigues en niet ver van het Etang de Thau. Er wordt gewerkt volgens de methode ‘lutte raisonnée’. Door de efficiënte en technisch hoogstaande productiemethode worden er bij dit familiebedrijf eerlijke en geconcentreerde wijnen gemaakt die hun zuiverheid en typiciteit behouden. De wijnen zijn voor deze streek verhoudingsgewijs vrij fris, slank en elegant. Naast de cépage-wijnen die al jaren een vertrouwde kern van ons assortiment vormen, voeren wij ook de huiswijn-serie ‘Epicerie de Castelnau’ middels een selectieve distributie.”

Toont 1 - 12 van de 37 items