Agusti Torelló is een kwaliteits Cava-huis, waarbij uitsluitend wordt gewerkt met traditionele druivenrassen – de macabeo, xarello en de parellada - voor deze unieke streek even ten zuiden van Barcelona rondom het stadje Sant Sadurní d’Anoia. Alle wijnen worden pas bij bestelling gedegorgeerd (gistresten verwijderd en champagnekurk geplaatst), zodat ze langer fris zijn na aflevering. De degorgeerdatum staat ook op de flessen, iets wat nog steeds veel Champagnehuizen niet durven.
Agusti Torelló is een kwaliteits Cava-huis, waarbij uitsluitend wordt gewerkt met traditionele druivenrassen – de macabeo, xarello en de parellada - voor deze unieke streek even ten zuiden van Barcelona rondom het stadje Sant Sadurní d’Anoia. Alle wijnen worden pas bij bestelling gedegorgeerd (gistresten verwijderd en champagnekurk geplaatst), zodat ze langer fris zijn na aflevering. De degorgeerdatum staat ook op de flessen, iets wat nog steeds veel Champagnehuizen niet durven. Bovendien is het één van de weinige huizen die alle Cava’s durft te maken van één jaargang. De mooie droge en eerlijke stijl typeert de wijnen van Agusti.
Agusti Torelló is het enige Cava-huis dat zijn flessen vooral afzet in (de tophoreca van) Catalonië, zoals bij El Celler de Can Roca. Dat Agusti Torelló het meest gewichtige Cava-huis is, blijkt wel uit de enorme stroom met internationale erkenningen. Eén voorbeeld: de topcuvée Kripta is door Bettane Desseauve uitgekozen in hun boek ‘De honderd beste wijnen ter wereld’ en geschonken tijdens de presentatie van dit boek! Op verzoek van enkele gezaghebbende chefs heeft Agusti Torelló ook twee typen azijn op basis van Cava en een cava om mee te koken ontwikkeld ('Solid').
VINAMI wijnomschrijving: Een heerlijke mousserende witte wijn. Geproduceerd uit Macabeo en Xarel-lo en Parellada druiven op het Torello Mata in Catalonie- Penedes Spanje. Combineerd aan tafel zeer goed bij vis, schaal- en schelpdieren (kreeft), gevogelte, kalfsvlees en gerijpte kazen. Door vinoloog Henk beoordeeld met **** sterren.
Een superbe mousserende witte wijn van misschien wel de beste Cava producent van Spanje. Geproduceerd uit Macabeo en Xarel-lo en Parellada druiven op het Torello Mata in Cat- Penedes Spanje. Combineerd aan tafel zeer goed bij aperitief of bij vis, schelpdieren of gevogelte.
Een voortreffelijke mousserende witte wijn van misschien wel de beste Cava producent van Spanje. Deze wijn was jarenlang de huis 'champagne' van het met drie Michelin sterren bekroonde restaurant El Bulli. Schenken bij luxe visschotels, schaaldieren of gevogelte.
VINAMI wijnomschrijving: In de neus vooral aardbeien en een beetje munt. In de mond fris, met kersenfruit en een vlezige structuur. Serieuze Cava die pas echt tot leven komt in de combinatie met een gerecht.