Cédric Gravier, een dynamische, leergierige en ‘handsome’ jongeman, maakt pas sinds 1996 onder eigen domeinnaam Bandol. Alles wordt echter wel gemaakt van oude stokken, omdat de familie al lange tijd druiven teelt voor andere producenten. Cédric heeft ook het wijnmaken in de vingers.
Cédric Gravier, een dynamische, leergierige en ‘handsome’ jongeman, maakt pas sinds 1996 onder eigen domeinnaam Bandol. Alles wordt echter wel gemaakt van oude stokken, omdat de familie al lange tijd druiven teelt voor andere producenten. Cédric heeft ook het wijnmaken in de vingers. Hij streeft een zo natuurlijk mogelijk proces na. Dat begint al in de wijngaarden; zo kort achter de kust is het lastig biologisch werken maar Cédric lukte het al vijf jaar achter elkaar geen conventionele middelen te gebruiken. Hij wil echter geen certificatie, omdat hij de mogelijkheid wil open houden in een zeer nat jaar wel incidenteel conventionele bestrijdingsmiddelen te gebruiken. De verwachting is echter dat, naar mate hij langer biologisch heeft gewerkt, de stokken steeds gezonder en daarmee resistenter worden en hij daarom steeds minder conventionele middelen nodig heeft. Het domaine beslaat 49 hectare en heeft zeer gevarieerde bodems. De wijnen zijn eerlijk en zuiver met een hoge kwaliteit tegen –voor deze appellatie- zeer redelijke prijzen. Opvallend is zowel bij wit als rosé dat de wijnen aangenaam zijn voor het aperitief maar toch een verborgen kracht blijken te hebben als erbij wordt gegeten
Een heerlijke krachtige en stevige rode wijn. Geproduceerd uit Mourvèdre en Cinsault en Grenache en Carignan druiven op het Domaine La Suffrene in Provence Frankrijk. Combineerd aan tafel zeer goed bij entrecote of ribeye of ander stevig gebraad.
Winnaar 'beste rose in Nederland 2014'. Een superbe, zalmroze droge en strakke rosé wijn. Dijk van een rosé met een enorme body en intensiteit. Geproduceerd uit Mourvèdre en Cinsault en Grenache en Carignan druiven op het Domaine La Suffrene in Provence Frankrijk. Aan tafel zeer goed bij gegrilde vis, gevogelte, bouillabaisse en Orientaalse keuken.
VINAMI wijnomschrijving: Zalmroze van kleur (niet al te licht). Frisse aanzet gevolgd door een plezierige kruidigheid. De smaak is vol en sappig met voldoende frisheid en ook hierin komt naast wat rood fruit de kruidigheid duidelijk naar voren. Een serieuze stijl rosé.