Telmo Rodriguez, Godello 2015.  Spanje, Galicia (Valdeorras) Bekijk groter

Telmo Rodriguez, Godello 2020. Spanje, Galicia (Valdeorras)

Nieuw product

Droge witte wijn met verfijning uit Galicie van de locale, zeer interessante Godello druif. Van de meesterhand van 'enfant terrible' Telmo Rodriguez die wordt beschouwd als een van de 10 beste wijnmakers van Spanje. Men schenkt 'm bij fijne visgerechten en speciaal de hoge kwaliteit schaaldieren die daar door de plaatselijke vissers worden gevangen.

Meer details

14,90 €

Minimale afname van het product is 6

Datasheet

Kleur wit
Land Spanje
Streek Galicie
Oogstjaar 2019
Smaakprofiel Wit fris droog en strak
Druif Godello
Alcohol % 13
serveer temperatuur 08-10
op dronk van 2020
op dronk tot 2023
Gerecht Schaal- en schelpdieren
Inhoud 0.75
Beoordeling Vinoloog Henk Hoogeweegen 5 sterren

Meer informatie

Zachte geur met witte bloemen, kruidigheid, gedroogd wit fruit en honing. In de mond rondeur, vol en zelfs wat romig maar mooi droog met rijp fruit, amandelen en mineralen. 

Meer info over Telmo Rodriguez

Eind vorige eeuw was de Godello druif bijna uitgestorven, maar sinds kort staat hij weer helemaal in de belangstelling. Een echte kwaliteitsdruif, die aromatische wijnen geeft. Van frisse limoen en perzik tot amandelen en een intrigerende kruidigheid. En dat rijke pallet combineert de Godello met een zacht, vloeiend mondgevoel. Je kunt bij ons drie wijnen van de Godello kopen. Je vindt ze aan de linkerkant van deze pagina.

De Godello groeit in Galicië, in het uiterste Noordwesten van Spanje, vlak boven Portugal. De kleine wijnregio Valdeorras geldt als de bakermat. Daar groeit de Godello op de steile hellingen van de rivier de Sil. Ooit was de Godello de belangrijkste druif van de regio. Maar in de loop van de vorige eeuw is veel Godello vervangen door andere druiven. Tegenwoordig realiseren de Spaanse wijnmakers zich weer dat ze in potentie goud in handen hebben. De Godello is terug van weg geweest. Mogelijk is de Godello (bijna) dezelfde druif als de Portugese Verdelho, die vooral op Madeira groeit.