H2020.015
Nieuw product
VINAMI wijnomschrijving:
Licht robijnrood van kleur. In de neus fris rood fruit (cranberries, rode kers) en aroma's van gedroogde kruiden. Het frisfruitige karakter komt terug in de lichte structuur van de wijn, bescheiden tannines, lichte body en frisse zuren. De afdronk heeft een licht droppig karakter.
Waarschuwing: Laatste item(s) op voorraad!
Beschikbaarheidsdatum:
Selva Capuzza, GARDA DUNANT 2018. Lago di Garda, Italië.
VINAMI wijnomschrijving:
Licht robijnrood van kleur. In de neus fris rood fruit (cranberries, rode kers) en aroma's van gedroogde kruiden. Het frisfruitige karakter komt terug in de lichte structuur van de wijn, bescheiden tannines, lichte body en frisse zuren. De afdronk heeft een licht droppig karakter.
Ontvanger :
* Verplichte velden
of Annuleer
Kleur | rood |
Land | Italië |
Streek | Lombardije |
Oogstjaar | 2018 |
Smaakprofiel | Rood licht soepel en fruitig |
Druif | Gropello |
Overige Druiven | Barbera, Sangiovese, Marzemino |
Alcohol % | 12.5 |
serveer temperatuur | 14 - 15 |
op dronk van | 2017 |
op dronk tot | 2023 |
Gerecht | Gevogelte |
Inhoud | 0.75 |
Beoordeling Vinoloog Henk Hoogeweegen | 4 sterren |
Licht robijnrood van kleur. In de neus fris rood fruit (cranberries, rode kers) en aroma's van gedroogde kruiden. Het frisfruitige karakter komt terug in de lichte structuur van de wijn, bescheiden tannines, lichte body en frisse zuren. De afdronk heeft een licht droppig karakter.
Het landgoed valt binnen drie appellaties, die dan ook alle drie geproduceerd worden: Lugana, San Martino della Battaglia en Garda. De wijnen zijn op een zeer natuurlijke manier gemaakt onder leiding van wijnmaker Luca Formentini. Er wordt enkel gewerkt met lokale druiven: Turbiana en Tuchì voor wit en Gropello, Sangiovese, Barbera en Marzemino voor rood. Men streeft geen hoge opbrengsten per hectare na, wat wijnen oplevert die lekker sappig en geconcentreerd zijn, met veel finesse. Uitstekende allround maaltijdbegeleiders! Een Italiaanse gids schreef zeer toepasselijk: ‘ Their wines have an emotional approach, besides the technical and professional side’.