CLOS BELLANE, Valreas Blanc 2018.  Rhone, Frankrijk. Bekijk groter

CLOS BELLANE, Valreas Blanc 2022. Rhone, Frankrijk.

H2020.022

Nieuw product

VINAMI wijnbeschrijving:

Heldere gele kleur met groene tonen. In de neus frisse citrus en exotisch fruit. In de mond een frisse aanzet door elegante zuren, vervolgd door een rijke body en een lange afdronk.

Meer details

19,50 €

Minimale afname van het product is 6

Datasheet

Kleur wit
Land Bordeaux
Streek Rhone
Oogstjaar 2022
Smaakprofiel Wit droog vol en breed
Druif Marsanne
Overige Druiven Viognier, Roussanne
Alcohol % 13.5
serveer temperatuur 08 - 10
op dronk van 2023
op dronk tot 2027
Gerecht Spicy food (Aziatisch)
Inhoud 0.75
Beoordeling Vinoloog Henk Hoogeweegen 4 sterren

Meer informatie

Heldere gele kleur met groene tonen. In de neus frisse citrus en exotisch fruit. In de mond een frisse aanzet door elegante zuren, vervolgd door een rijke body en een lange afdronk.

La Ferme du Mont is een samenwerking tussen enkele druiventelers en wijnmaker Stephane Vedeau. Het doel is om van klassieke Rhônewijnen een moderne, kwalitatief hoogstaande en betaalbare variant te maken.

Wijnmaker van La Ferme du Mont Stephane Vedeau is een bijzondere man. Hij voelt zich sterk verbonden met zijn wijngaarden en zijn wijnen en hij heeft veel geëxperimenteerd met het wijnmaken, bijvoorbeeld in de Languedoc. De zuidelijke Rhône is echter al lange tijd zijn thuishaven. Om de elegantie in zijn wijnen te benadrukken, probeert hij zoveel mogelijk frisheid in zijn wijnen te krijgen als het gebied en de jaargang hem toestaan. Hij werkt samen met vaste druiventelers die hun wijngaarden op de juiste plekken hebben. Zo komt de Gigondas van een schitterende hoog gelegen wijngaard aan de voet van de Dentelles de Montmirail. De wijnen staan bekend om het prachtige fruit, niet te veel hout en rijpe tannines: proef de gewone Côtes du Rhône maar eens en u bent al verkocht! De internatonale aardering voor zijn werk is enorm. Een kleine greep: Jancis Robinson gaf de Châteauneuf Côtes Capelan al eens 19,5 op 20, Parker beloonde deze wijn al met 98 punten. Ook de ‘basiswijnen’ genieten veel aanzien. Zo kregen diverse jaargangen van de Première Côte van Parker 90 punten, enorm hoog voor een wijn in dit prijssegment.