Domaine Larue, PULIGNY-MONTRACHET 1er Cru "Sous le Puits" 2018. Bourgogne, Frankrijk. Bekijk groter

Domaine Larue, PULIGNY-MONTRACHET 1er Cru "Sous le Puits" 2020. Bourgogne, Frankrijk.

H2020.025

Nieuw product

VINAMI wijnomschrijving:

Grote Bourgogne in een mooi rokerige stijl.

Lichtgeel. In de neus rokerig, aards, wit en wat rijp geel fruit, noten en licht boter. In de mond een zachte aanzet, waarna de mineraliteit en de mooi rijpe zuren opkomen.

Grote verfijning en zeer lange afdronk.

Meer details

62,00 €

Datasheet

Kleur wit
Land Frankrijk
Streek Bourgogne
Oogstjaar 2019
Smaakprofiel Wit droog vol en breed
Druif Chardonnay
Alcohol % 13.5
serveer temperatuur 12 - 14
op dronk van 2020
op dronk tot 2028
Gerecht Vis
Inhoud 0.75
Beoordeling Vinoloog Henk Hoogeweegen 5 sterren

Meer informatie

Grote Bourgogne in een mooi rokerige stijl.

Lichtgeel. In de neus rokerig, aards, wit en wat rijp geel fruit, noten en licht boter. In de mond een zachte aanzet, waarna de mineraliteit en de mooi rijpe zuren opkomen. Goede afdronk.

Domaine Larue in Gamay heeft in korte tijd een zeer goede reputatie verworven met hun wijnen uit o.a. Saint-Aubin, Puligny-Montrachet en Chassagne Montrachet. In lichte traditionele stijl, precies en niet teveel hout.

De gebroeders Didier en Denis (en zijn zoon Bruno) Larue hebben hun domaine in Gamay, een gehuchtje ten noordoosten van Saint-Aubin. De wijngaarden liggen daarom ‘aan de goede kant’ van Saint-Aubin, namelijk aan de kant van Chassagne en Puligny Montrachet.

Het domaine produceert behalve veel Saint-Aubin ook wijnen uit Chassagne en Puligny Montrachet, appellaties die meer tot de verbeelding spreken, omdat de beste witte wijnen van de wereld er worden gemaakt. De familie heeft al diverse generaties wijngaarden in bezit, maar Didier en Denis hebben besloten zelf te gaan bottelen. In korte tijd hebben ze een zeer goede reputatie verworven met een eerlijke, pure, teroirgerichte stijl tegen verhoudingsgewijs goede prijzen.

Het wijngaardbeheer is consciëntieus: er wordt kort gesnoeid en er vindt groene oogst plaats, zodat de opbrengst per hectare laag is. Er worden weinig bestrijdingsmiddelen gebruikt en er wordt met de hand geplukt.