BERNHARD OTT, Gruner Veltliner 'Am Berg' 2019.   Niederosterreich, Oostenrijk. Bekijk groter

BERNHARD OTT, Gruner Veltliner 'Am Berg' 2023. Niederosterreich, Oostenrijk.

H2020.086

Nieuw product

VINAMI wijnomschrijving:

Licht kruidige neus met frisse appel, citroen en grapefruit, peper en salie. Zeer sappige en fruitige wijn, heerlijk verfrissend. Uitstekende basis wijn van Ott die de wijnkwaliteit van deze producent goed weergeeft. 

Meer details

19,20 €

Minimale afname van het product is 6

Datasheet

Kleur wit
Land Oostenrijk
Streek Niederosterreich
Oogstjaar 2023
Smaakprofiel Wit fris droog en strak
Druif Grüner Veltliner
Alcohol % 11.5
serveer temperatuur 10 - 12
op dronk van 2024
op dronk tot 2027
Gerecht Spicy food (Aziatisch)
Inhoud 0.75
Beoordeling Vinoloog Henk Hoogeweegen 4 sterren

Meer informatie

Bernhard Ott zegt van zichzelf: ‘Ich bin ein Veltliner’ en is een begrip in Oostenrijk: hij wordt zelfs Mister Veltliner genoemd. Dit heeft te maken met zijn niet onaanzienlijke gestalte maar veel meer nog met de kwaliteit van zijn grüner veltliners. Het bedrijf ligt in Niederösterreich in de Wagram, bijna tegen Kamptal aan en werd opgericht in 1889. Vanuit het dorp Feuersbrunn, dat in de vlakte van het oude stroomgebied van de Donau ligt, loopt de ‘Kellergasse’ omhoog de wijngaarden in. De wijngaarden liggen daardoor allen dichtbij het domein, meestal in Wagram en een klein deel in Kamptal en liggen op een hoogte tussen de 200 en 350 meter. De bodem bestaat vooral uit door de wind aangevoerde löss, variërend in diepte van 1 tot wel 20 meter en vaak vermengd met grind. Bernhard staat sinds 1993 aan het roer: hij was toen 21 maar kreeg van zijn ouders het vertrouwen zelfstandig de wijnen te maken en die hebben daar geen spijt van gekregen! Zo werd Bernhard als eerste producent uit Wagram in de Falstaff uitgekozen tot ‘Winzer des Jahres’ en kreeg zijn Rosenberg 2015 bij Parker 94-96 punten.

De wijnen zijn zeer zuiver en precies en de afgelopen 15 jaar steeds fijner en subtieler geworden. Sinds 2006 wordt biologisch dynamisch gewerkt.