KELLER, SPATBURGUNDER 'OBERBERGENER BASSGEIGE' 2022. Baden, Duitsland.
In de neus complex met klein rood fruit, rokerig en een beetje vanille maar vooral de kruidigheid van hout. In de mond zeer geconcentreerd met een stevige grip van de flinke maar mooie tannines en heerlijke zuren. Een lange, minerale afdronk. tannines.
Wijngaardwijn, Erste Lage (Premier Cru): spätburgunder met karakter, geweldige maaltijdbegeleider die tegen een stootje kan.
(edit with the Customer Reassurance module)
(edit with the Customer Reassurance module)
(edit with the Customer Reassurance module)
Franz Keller - Schwarzer Adler is een gastronomisch begrip in de Kaiserstuhl, in Baden, ja zelfs in heel Duitsland. Er is een wijndomein en een restaurant, Der Schwarzer Adler, bezit sinds 1969 onafgebroken een Michelin ster, het langst van alle restaurants in Duitsland.
Het bedrijf is nu in handen van Fritz Keller, een man met een tomeloze energie en veel ideeën. Zijn zoon Friedrich is met name betrokken bij het wijnmaken. Belangrijkste voor ons is natuurlijk dat de wijnen die worden gemaakt van onberispelijke kwaliteit zijn en daardoor in Duitsland en ver daarbuiten grote waardering genieten, zoals tot 94 punten van Parker. De wijnen zijn nooit onderhevig geweest aan ‘smaakmodes’ maar hebben altijd het terroir voorop staan. De Kaiserstuhl heeft een vulkanische bodem met daarop hoge lössafzettingen, ideaal voor wat ze in Duitsland de Burgundersorten noemen, zoals Weissburgunder, Grauburgunder, Chardonnay en Spätburgunder. Goed nieuws in 2019: Keller is door Gault&Millau tot “Winzer des Jahres” uitgeroepen!