KELLER, SPATBURGUNDER 'OBERBERGENER BASSGEIGE' 2018.  Baden, Duitsland. Bekijk groter

KELLER, SPATBURGUNDER 'OBERBERGENER BASSGEIGE' 2021. Baden, Duitsland.

H2021.014

Nieuw product

In de neus complex met klein rood fruit, rokerig en een beetje vanille maar vooral de kruidigheid van hout. In de mond zeer geconcentreerd met een stevige grip van de flinke maar mooie tannines en heerlijke zuren. Een lange, minerale afdronk. tannines.

Wijngaardwijn, Erste Lage (Premiere Cru): spätburgunder met karakter, geweldige maaltijdbegeleider die tegen een stootje kan.

Meer details

39,50 €

Datasheet

Kleur rood
Land Duitsland
Streek Baden
Oogstjaar 2021
Smaakprofiel Rood krachtig en stevig
Druif Pinot Noir
Alcohol % 13
serveer temperatuur 15 - 16
op dronk van 2023
op dronk tot 2031
Gerecht Wild
Inhoud 0.75
Beoordeling Vinoloog Henk Hoogeweegen 5 sterren

Meer informatie

Franz Keller - Schwarzer Adler is een gastronomisch begrip in de Kaiserstuhl, in Baden, ja zelfs in heel Duitsland. Er is een wijndomein en een restaurant, Der Schwarzer Adler, bezit sinds 1969 onafgebroken een Michelin ster, het langst van alle restaurants in Duitsland.

Het bedrijf is nu in handen van Fritz Keller, een man met een tomeloze energie en veel ideeën. Zijn zoon Friedrich is met name betrokken bij het wijnmaken. Belangrijkste voor ons is natuurlijk dat de wijnen die worden gemaakt van onberispelijke kwaliteit zijn en daardoor in Duitsland en ver daarbuiten grote waardering genieten, zoals tot 94 punten van Parker. De wijnen zijn nooit onderhevig geweest aan ‘smaakmodes’ maar hebben altijd het terroir voorop staan. De Kaiserstuhl heeft een vulkanische bodem met daarop hoge lössafzettingen, ideaal voor wat ze in Duitsland de Burgundersorten noemen, zoals Weissburgunder, Grauburgunder, Chardonnay en Spätburgunder. Goed nieuws in 2019: Keller is door Gault&Millau tot “Winzer des Jahres” uitgeroepen!