H2024010
Nieuw product
In de neus zwoel en rijp, met tonen van rijpe zwarte kersen, rijpe pruimen, een licht rokerige toon en een fijne geur die doet denken aan zwarte olijventapenade. Zacht en sappig, cassis, viooltjes en een kruidige garrigue toon.
Een heerlijke begeleider van lamsvlees of rundvlees van de grill, rode kazen of pissaladière 9een provençaalse pizza met olijven, kruiden en ansjovis).
Waarschuwing: Laatste item(s) op voorraad!
Beschikbaarheidsdatum:
Domaine Castelnau, La Croix Rouge 2019. Languedoc, Frankrijk.
In de neus zwoel en rijp, met tonen van rijpe zwarte kersen, rijpe pruimen, een licht rokerige toon en een fijne geur die doet denken aan zwarte olijventapenade. Zacht en sappig, cassis, viooltjes en een kruidige garrigue toon.
Een heerlijke begeleider van lamsvlees of rundvlees van de grill, rode kazen of pissaladière 9een provençaalse pizza met olijven, kruiden en ansjovis).
Ontvanger :
* Verplichte velden
of Annuleer
Kleur | rood |
Land | Frankrijk |
Streek | Languedoc |
Oogstjaar | 2019 |
Smaakprofiel | Rood licht soepel en fris-fruitig |
Druif | Cabernet, Syrah |
Alcohol % | 14 |
serveer temperatuur | 16-18 |
op dronk van | 2020 |
op dronk tot | 2026 |
Gerecht | Rund vlees |
Inhoud | 0.75 |
Beoordeling Vinoloog Henk Hoogeweegen | 2 sterren |
De druiven worden na de oogst ontsteeld en zacht gekneusd en (na 48 uur inweken) geperst. Na de vergisting (waarbij de schilletjes mogen blijven zitten om zo extra kleur en smaak in de wijn te krijgen), rijpt de wijn nog 3 maanden op zijn eigen droesem. Hierbij krijgt de wijn ook een fijne houttoets, die de wijn een lekker vol karakter geeft.
In de neus is de wijn zwoel en rijp, met tonen van rijpe zwarte kersen, rijpe pruimen, een licht rokerige toon en een fijne geur die doet denken aan zwarte olijventapenade. De aanzet is zacht en sappig en de smaak wordt gedomineerd door cassis, viooltjes en een kruidige garrigue toon.
Een heerlijke begeleider van lamsvlees of rundvlees van de grill, rode kazen of pissaladière 9een provençaalse pizza met olijven, kruiden en ansjovis).