

Spaanse rode topwijn. Donkere kersenrode kleur met granaatrode tinten. Aroma’s van rijp zwart fruit ( bramen en kersen) gecombineerd met hints van rozemarijn, tijm en zachte vanille van hout. Volume zowel fluweelzacht in de
mond met een smaakvolle lange afdronk.
Gastronomie: alle soorten stoofgerechten, lamsvlees, gerijpt rood vlees, Jamon Iberico en kaasplank.
(edit with the Customer Reassurance module)
(edit with the Customer Reassurance module)
(edit with the Customer Reassurance module)
Gastronomie:
Deze wijn gaat goed samen met alle soorten stoofgerechten, lamsvlees, gerijpt rood
vlees, Jamon Iberico en kaasplank.
Serveertemperatuur:
Aanbevolen serveertemperatuur van ongeveer 17 - 19ºC.
Casajús Selección wordt gemaakt van de speciale selectie druiven welke groeien in
onze kleine wijngaard genaamd La Travesaña met momenteel een gecontroleerde
productie van ongeveer 1,5 Kg druiven per wijnstok. De hand geplukte druiven worden
zorgvuldig gefermenteerd onder strenge controle op de temperatuur. De wijn is 12
maanden gerijpt in Frans en Amerikaans eiken vaten, gevolgd door rijping in de fles.
Omgeving:
Ribera del Duero is een belangrijk wijngebied in Castilla y Leon, noord Spanje. De goede
reputatie komt van de hoge kwaliteitswijnen gemaakt van “Tinto Fino” ofwel de lokale
rode Tempranillo druif. Het specifieke karakter van de wijnen is het resultaat van
goede weersomstandigheden (droge en lange zomers, koude winters) en de bodem
van leisteen en kalksteen, welke samen een unieke terroir creëren. De kleine bodega
ligt in de gemeente Quintana del Pidio binnen D.O.C. Ribera del Duer