Le Masciare,Barbassano Aglianico 2019. Campania, Italië.
Dit is een prachtige fruitige, toegankelijke weergave van de Aglianico-druif. Vol en complex in de neus met aroma’s van sappige kersen en zwart fruit. Intens van smaak vol sappige zwarte kersen, zwarte bessen en pruimen, ondersteund door zachte maar stevige tannines en een mooie frisheid.
(edit with the Customer Reassurance module)
(edit with the Customer Reassurance module)
(edit with the Customer Reassurance module)
De Aglianico is, naast de Nebbiolo en de Sangiovese, het derde edele blauwe druivenras van Italië. Zijn stevige tannines en hoge zuurgraad maken hem een ware uitdaging voor wijnmakers die er fruitige, jong drinkbare wijnen van willen maken. Maar dit stevige karakter is precies waarom Erik den Dunnen zich zo aangetrokken voelt tot deze druif: de Aglianico is bij uitstek geschikt voor het maken van wijnen met een groot rijpingspotentieel. Deze Barbassano is de jongste, meest fruitige wijn die het huis maakt van deze stoere druif.
De druiven groeien in de Barbassano-wijngaard bij Paternopoli. Dit is de jongste Aglianico-wijngaard van het huis, de druivenranken zijn aangeplant in 2001. De bodem bestaat uit vulkanisch zand en bevat grote keien en hier en daar wat klei. De druiven worden relatief laat geoogst, van eind oktober tot half november. De vergisting en rijping van ca. 12 maanden vinden plaats in roestvrijstalen tanks, waardoor het sappige, fruitige karakter van de druif zoveel mogelijk behouden blijft. Na botteling rijpt de wijn minimaal 3 maanden verder op de fles voordat hij op de markt komt.
Datasheet
- Kleur
- rood
- Land
- Italië
- Streek
- Campania
- Oogstjaar
- 2019
- Smaakprofiel
- Rood krachtig en stevig
- Druif
- Aglianico
- Alcohol %
- 13.5
- serveer temperatuur
- 16 - 18
- op dronk van
- 2023
- op dronk tot
- 2029
- Gerecht
- Rund vlees
- Inhoud
- 0.75
- Beoordeling Vinoloog Henk Hoogeweegen
- 4 sterren