H2024033
Nieuw product
De bodem van de regio bevat door Anjou leisteen en klei-kalkhoudende tufsteen net zoals in de Saumur. Dit zorgt voor een mooie mineraliteit in de wijn. Een zalmroze kleur. De wijn heeft een zachte textuur, met mooie verfrissende zuren. Zijn rijke aroma onthult verleidelijke tonen van rijp fruit en bessen: zoete kersen, rode en zwarte bessen, aardbeien, samen met citroen en grapefruit.
Waarschuwing: Laatste item(s) op voorraad!
Beschikbaarheidsdatum:
Marcel Martin, Cremant de Loire rose. Loire, Frankrijk.
De bodem van de regio bevat door Anjou leisteen en klei-kalkhoudende tufsteen net zoals in de Saumur. Dit zorgt voor een mooie mineraliteit in de wijn. Een zalmroze kleur. De wijn heeft een zachte textuur, met mooie verfrissende zuren. Zijn rijke aroma onthult verleidelijke tonen van rijp fruit en bessen: zoete kersen, rode en zwarte bessen, aardbeien, samen met citroen en grapefruit.
Ontvanger :
* Verplichte velden
of Annuleer
Kleur | rosé |
Land | Frankrijk |
Streek | Loire |
Smaakprofiel | Rose zachtdroog en fruitig |
Druif | Cabernet Franc |
Alcohol % | 12 |
serveer temperatuur | 06-08 |
op dronk van | 2023 |
op dronk tot | 2026 |
Gerecht | Schaal- en schelpdieren |
Inhoud | 0.75 |
Beoordeling Vinoloog Henk Hoogeweegen | 3 sterren |
Een Crémant de Loire kan dus ook rosé zijn. Dit is een “saignée wijn” gemaakt van de blauwe druiven Grolleau en Cabernet Franc. Dat zie je niet zo vaak. Daarnaast de bodem van de regio wordt hier gedomineerd door Anjou leisteen en klei-kalkhoudende tufsteen als in de Saumur. Dit zorgt voor een mooie mineraliteit in de wijn. Een zalmroze kleur. De wijn heeft een zachte textuur, met mooie verfrissende zuren. Zijn rijke aroma onthult verleidelijke tonen van rijp fruit en bessen: zoete kersen, rode en zwarte bessen, aardbeien, samen met citroen en grapefruit in de afdronk.
Niet alleen het perfecte aperitief, maar eigenlijk super om zelfs elke avond een feestelijk tintje te geven. Uitstekend bij zomerse gerechten, gegrilde tonijn met anti-boise saus, ceviche van zalm maar kan ook een bordje charcuterie aan.
Grolleau en Cabernet franc. Maar nu eens mousserend. Verleidelijk kers en aalbessen fruit. Tikkeltje kruidigheid. Klasse uit de Loire.