Nieuw Chateau Soucherie, Anjou Blanc 'Ivoire' 2021.  Loire, Frankrijk. Bekijk groter

Chateau Soucherie, Anjou Blanc 'Ivoire' 2021. Loire, Frankrijk.

H2024034

Nieuw product

Rond, geconcentreerd en tegelijkertijd verfijnd en sappig: deze Chenin Blanc laat zijn terroir op een prachtige, pure manier zien. In de neus relatief rijpe aroma’s van bloesem en tropisch fruit. Verfijnde en gastronomische droge witte wijn van een top Anjou producent.

Meer details

20,95 €

Minimale afname van het product is 6

Datasheet

Kleur wit
Land Frankrijk
Streek Loire
Oogstjaar 2021
Smaakprofiel Wit droog vol en breed
Druif Chenin Blanc
Alcohol % 13
serveer temperatuur 10-12
op dronk van 2023
op dronk tot 2028
Gerecht Vis
Inhoud 0.75
Beoordeling Vinoloog Henk Hoogeweegen 4 sterren

Meer informatie

Rond, geconcentreerd en tegelijkertijd verfijnd en sappig: deze Chenin Blanc laat zijn terroir op een prachtige, pure manier zien. De druiven groeien op een bodem van klei met een rode leisteen onderlaag. De wijngaarden worden zo natuurlijk mogelijk bewerkt: zonder gebruik van chemische middelen en kunstmest.

Na de handmatige oogst worden de druiven voorzichtig geperst, waarna het sap wordt overgedaan in eikenhouten vaten van 500 liter (25% nieuw). Na de vergisting rijpt de wijn 8 tot 10 maanden verder op de lies waardoor hij een rond, verfijnd karakter opbouwt. In de neus relatief rijpe aroma’s van bloesem en tropisch fruit. Ook in de smaak doet de wijn rijp aan. Hij is rond en geconcentreerd met milde zuren en een goede balans tussen het rijpe en sappige tonen

Het indrukwekkende Château Soucherie ligt 25 kilometer ten zuidwesten van Angers. Het château ligt buiten het dorp Beaulieu sur Layon, prachtig gelegen  tussen de wijngaarden. Château Soucherie bezit 28 hectare wijngaard, waarop Chenin Blanc en Cabernet Franc is aangeplant waarvan Anjou Blanc, Rouge en Villages Rouge wordt gemaakt.

Daarnaast heeft het domein nog wijngaarden in de Coteaux du Layon en in Savennières (Clos de Perrières). Vanaf de oogst 2018 is Vianney de Tastes hier de wijnmaker. Hij heeft de volgende stap in gezet in het proces om de aller hoogste kwaliteit te realiseren. Hier geen dikke wijnen, maar lage rendementen en wijnen die het terroir laten spreken. Dit leidt tot zeer pure wijnen met een grote mate van finesse, complexiteit en lengte, uitermate geschikt voor de klassieke Franse keuken!

Ook in Nederland wordt de kwaliteit steeds meer erkend. Vanaf de oogst 2022 zijn al hun wijnen biologisch gecertificeerd.