H2024047
Nieuw product
Robijnrode Portugese wijn. Met een variatie aan aroma’s: van paarse pruimen, frisse bessen tot witte peper en wat groen-vegetaals. Aantrekkelijk zacht van structuur. Rijp fruit met minerale en aardse accenten. Puur, levendig en met lengte.
Waarschuwing: Laatste item(s) op voorraad!
Beschikbaarheidsdatum:
Herdade Esporao, Colheita Red 2022. Alentejo, Portugal.
Robijnrode Portugese wijn. Met een variatie aan aroma’s: van paarse pruimen, frisse bessen tot witte peper en wat groen-vegetaals. Aantrekkelijk zacht van structuur. Rijp fruit met minerale en aardse accenten. Puur, levendig en met lengte.
Ontvanger :
* Verplichte velden
of Annuleer
Kleur | rood |
Land | Portugal |
Streek | Alentejo |
Oogstjaar | 2022 |
Smaakprofiel | Rood krachtig en stevig |
Druif | Touriga Nacional |
Alcohol % | 14 |
serveer temperatuur | 16-18 |
op dronk van | 2024 |
op dronk tot | 2028 |
Gerecht | Rund vlees |
Inhoud | 0.75 |
Beoordeling Vinoloog Henk Hoogeweegen | 3 sterren |
Een ‘hele-jaar-door-wijn’. Bij een herfstige kom goedgevulde soep, bij een winterse runderstoofpot, in de lente bij gegrild lamsvlees, of in de zomer bij een stukje rood vlees van de barbecue. Maar ook bijvoorbeeld lekker voor een borrel, op zijn Zuid Europees met albondigas (gehaktballetjes in tomatensaus). Of na een maaltijd bij een plankje met milde kazen. Past goed bij: tomatensoep, stoofpot, gegrild rood vlees, tapas, kaas.
Esporão is een toonaangevende producent van Portugese kwaliteitswijnen en olijfolie. Naast kwaliteit en authenticiteit blinkt het bedrijf uit in duurzaamheid.
De regio Alentejo kenmerkt zich door een zomer van zeer warme dagen met een sterke afkoeling in de nacht gevolgd door een voor Portugal extreem koude winter. Deze ingrediënten in combinatie met een vulkanische bodem en lokale druivensoorten staan aan de basis van zeer originele wijnen. De geschiedenis van het landgoed Esporão gaat terug tot de Bronstijd. Tijdens de Romeinse bezetting werden de wijnen al geëxporteerd door het hele Romeinse rijk. Vanaf dat moment zijn ook de grenzen van het estate nagenoeg ongewijzigd gebleven. In 1985 de modernste winery van Portugal gebouwd waarbij zoveel mogelijk met natuurlijke technieken werd gewerkt. In 2002 werd een tweede winery gebouwd speciaal voor de productie van witte wijn. Naast de productie van wijnen is Esporão ook gespecialiseerd in de productie van hoogwaardige olijfolie. Hiervoor werd in 2016 en compleet nieuwe productie faciliteit geopend. Zowel in de wijngaard als in de olijfgaard werkt Esporão volledig volgens de regels van de biologische landbouw.