- Nieuw

Deze wijn is gemaakt op het fruit. Het heeft een frisse en levendige stijl met fruitindrukken van peer en ananas. De structuur van de wijn is uitermate vol, rijp en zacht en in de smaak is naast het fruit een lichte kruidigheid waarneembaar. De Loss bodem waarop de druiven voor deze wijn groeien, is zeer geschikt als voedingsbodem voor de Pinot druivenrassen en geeft voortreffelijke resultaten.
(edit with the Customer Reassurance module)
(edit with the Customer Reassurance module)
(edit with the Customer Reassurance module)
Alle wijngaarden van wijnhuis Franz Keller zijn gelegen in de Duitse streek Kaiserstuhl, wat ligt in de wijnregio Baden. Keller is een specialist in ‘Burgundersorten’, dus de Pinots en Chardonnay. Vooral de Spätburgunders (bij hen soms ook Pinot Noir genoemd omdat ze met klonen uit Bourgogne werken) genieten internationaal groot aanzien. Vond Magda van der Rijst het vorig jaar nog haar ‘favoriete producent van Spätburgunder uit heel Duitsland’, dit jaar zet Lars Daniëls tijdens de Grosse Gewächse proeverij in Wiesbaden wederom een wijn van Keller in zijn shortlist.
De Kaiserstuhl is het warmste en zonnigste wijngebied van Duitsland en wordt gekenmerkt door vulkanische bodems bedekt met vruchtbare hoge lössafzettingen die uitstekende wijnbouwomstandigheden bieden voor wat ze in Duitsland de Burgundersorten noemen zoals Weissburgunder, Grauburgunder, Chardonnay en Spätburgunder. Wijnhuis Keller beschikt over werkelijk schitterend gelegen wijngaarden. Bij Keller gebruikt men alleen de beste, zorgvuldig geselecteerde druiven van de beste wijngaarden en percelen: Schlossberg, Kirchberg, Eichberg, "Im Leh" en "Kähner". Deze wijnen rijpen in hun beste vaten en hebben allen een uniek karakter, potentieel en finesse - echt unieke grand crus!