Afkomstig van een klein perceeltje aan de voorkant van Saint-Aubin. De wijn heeft een opvallende mineraliteit in de neus (vuursteen), aangevuld met aroma’s van boter en rijp geel fruit. Rond en geconcentreerd van smaak met een stevige structuur en mooie zuren. De afdronk is lang met een opvallende mineraliteit.
(edit with the Customer Reassurance module)
(edit with the Customer Reassurance module)
(edit with the Customer Reassurance module)
Zeer fijne witte bourgogne van een kleine topproducent.
De druiven groeien 7 verschillende percelen boven Gamay, op de hellingen van de Roche Dumay. De bodem bestaat hier uit kalkrijke witte mergel. De eerste wijnranken dateren van 1952, in de jaren daarna zijn op verschillende plekken nieuwe wijnranken aangeplant. De wijngaarden liggen zuidoostelijk georiënteerd op een hoogte van ca. 340 meter.
Na de handmatige oogst worden de druiven zacht geperst, waarna de most met behulp van zwaartekracht wordt overgedaan in eikenhouten vaten (20% nieuw hout). Hier ondergaat de wijn de vergisting, gevolgd door een lierijping van 10 maanden. De wijn heeft een opvallende mineraliteit in de neus (vuursteen), aangevuld met aroma’s van boter en rijp geel fruit. Rond en geconcentreerd van smaak met een stevige structuur en mooie zuren. De afdronk is lang met een opvallende mineraliteit.