

Een heerlijke krachtige en stevige rode wijn van absoluut topniveau. Kersenrood met hoge intensiteit. In de neus veel zwarte bes en bramen maar ook wat rood fruit, daarnaast florale tonen (viooltjes), lichte roostertonen en aards. Geproduceerd uit Syrah (95%) en Viognier (5%) druiven. Combineert aan tafel zeer goed bij verfijnde wildgerechten, rundvlees en harde kazen.
(edit with the Customer Reassurance module)
(edit with the Customer Reassurance module)
(edit with the Customer Reassurance module)
PROEF NOTITIE :
Kersenrood met hoge intensiteit. In de neus veel zwarte bes en bramen maar ook wat rood fruit, daarnaast florale tonen (viooltjes), lichte roostertonen en aards. Zijdezachte aanzet, gevolgd door kracht maar ook elegantie, met veel mineralen, flinke maar prachtige tannines en veel frisheid. Zeer lange afdronk waarin de mineralen lang nagalmen. Decanteren wordt aanbevolen.
Ook in Côte Rotie mogen de rode wijnen aangevuld worden met witte druiven. In het geval van de Côte Rotie gaat het om Viognier (maximaal twintig procent) als aanvulling op de Syrah. Nog wat minder bekend dan die andere beroemde appelatie in de noordelijke Rhône, de Hermitage, maar daardoor niet minder interessant. Een karakteristieke Côte Rôtie heeft naast het rode en zwarte fruit frisse tonen van viooltjes en frambozen. Misschien is het wel de meest elegante wijn uit de noordelijke Rhone.
VINIFICATIE :
Handpluk in diverse doorgangen gedurende een week. Langzame en koele vergisting met lage sulfietwaarde, inweking gedurende 5-8 weken. Rijping van 18 maanden in houten vaten van 300 liter.
OVER DE PRODUCENT