Met zijn smaakrijke en kruidige karakter is deze Côtes du Rhône de ideale wijn bij gerechten die eveneens smaakvol en gekruid zijn. Denk aan een vleesspies met Mediterrane kruiden, een stuk lamsvlees met tijm en verse peper, aardappelen uit de oven met rozemarijn, een kip uit de römertopf met verse kruiden of gekookte zomergroenten.
Door zijn aromatische karakter is deze Zuid-Franse rode wijn echt een wijn om bij te eten. Geniet van een synergetisch smaakeffect wanneer hij wordt geschonken bij geroosterd lamsvlees, vlees met sauzen, wildgerechten en allerlei kazen.
De meest representatieve wijn van de beste wijngaarden van Château Fonsalade.ijn van het type “Iron fist in the silk glove”. Intens zwart fruit, kruidigheid en Mediterrane hitte komen hier samen. Gastronomische wijn bij uitstek, absolute dinerwijn.
Saint Bris is de enige plek in de Bourgogne waar Sauvignon Blanc mag worden aangeplant. Op dezelfde breedtegraad als Sancerre en dezelfde kimmeridge kalkbodem, dus dat is dan weer logisch. Uitbundig en stuivende geuren. Veel citrus, maar ook dat typisch groene geurtje van het blad van de zwarte bessen plant. Levendig, strak, mineralig glas waarvan je wilt...
Met deze Sauvignon Blanc kom je weer uit bij de basis. Hier geen ‘over de top’ aroma's die snel ook weer vervelen. Dit heeft een klassieke Sancerre stijl. Een duidelijke expressie van “groene” geuren: vers gemaaid gras, buxus, asperge, tomatenblad en kruisbes. Alles heerlijk fris en sappig en tegelijk dorstlessend. Droge afdronk, maar niet te strak in...
Intrigerende, complexe rode Rhône wijn. Met een spannende geur van bacon, bramen, cassis en wat bloemigs. Hartig, rokerig en aards. Geconcentreerd, met fijne zuren en rijpe tannines en als toegift een zeer lange afdronk. Kan wel tot 10 jaar ouderen.
Château Pierrefitte is de tweede wijn van Château Perron, het beroemde landgoed van 3,5 hectare in Lalande de Pomerol. “Un Bordeaux très Classique” maken ze dan ook hier. Een blend van 70% Merlot, 20% Cabernet Franc en 10% Cabernet Sauvignon van wijnstokken met een gemiddelde leeftijd van 55 jaar. Gerijpt zwart fruit in de neus. De smaak heeft cassis,...
Kwaliteits crémant uit de Loire. Fijne mousse, extra lange gisting op de fles. Citrus, kweepeer en wat brioche. Lekker bij sushi, sashimi maar ook uitstekend voor bij gemarineerde en gegrilde gamba's. Een gegratineerd Oestertje misschien.
De bodem van de regio bevat door Anjou leisteen en klei-kalkhoudende tufsteen net zoals in de Saumur. Dit zorgt voor een mooie mineraliteit in de wijn. Een zalmroze kleur. De wijn heeft een zachte textuur, met mooie verfrissende zuren. Zijn rijke aroma onthult verleidelijke tonen van rijp fruit en bessen: zoete kersen, rode en zwarte bessen, aardbeien,...
Rond, geconcentreerd en tegelijkertijd verfijnd en sappig: deze Chenin Blanc laat zijn terroir op een prachtige, pure manier zien. In de neus relatief rijpe aroma’s van bloesem en tropisch fruit. Verfijnde en gastronomische droge witte wijn van een top Anjou producent.
Een bijzondere, karaktervolle Cabernet Franc voor de liefhebber van dit type wijnen. Cabernet Franc van 55 jaar oude wijnstokken. Plezierige fruitinvloeden dankzij de optimale rijpheid van de druiven in combinatie met de ondergrond van de wijngaard (schist). Mooi in balans met een fijne tannine structuur. Uitstekende lengte. Een wijn die zich tot 10 jaar...
Sprankelend granaatrood van kleur. Discreet van geur met rood fruit, mineraliteit en kruiden. In de mond opent de wijn zich en komen smaken van kersen, zoethout, anijs en kaneel naar voren. Soepel, zacht en met verfijnde, warme tannines.