Intens bouquet, rood fruit, met name de Morello-kers, maar ook abrikoos en perzik. In de mond tonen de tannines wel duidelijk stevigheid. Morgon is echt wat robuuster en voller dan de meeste crus uit de Beaujolais. Rijk, goed gestructureerd met een diepe smaak die het mogelijk maken om te verouderen of "morgonner" (dit is het lokale gezegde om het...
Deze Beaujolais Villages verenigt de fruitigheid van Beaujolais Nouveau met de diepte van de crus in een betaalbare wijn. Klassieke Gamay. Beaujolais dus. En barstensvol superkrokant rood fruit, wilde bosviooltjes en wat aardsheid. Licht, fris, sappig. Just chill it a bit and bring it on!
een zachte, lichtzoete wijn met een mooie balans tussen rijpheid, suikers en frisse zuren. In de neus aroma’s van sappig citrusfruit en wat rijper fruit, zoals lychee. Aangenaam rond en lichtzoet van smaak met levendige zuren. De wijn is (goed gekoeld) dorstlessend en lekker als aperitief.
Gastronomische witte wijn met botrytis. De Exception is een weelderige wijn met rijpe aroma’s van tropisch fruit en geurige bloesem. Zoet en rijk van smaak, maar door de levendige zuren nooit log of vermoeiend. De afdronk is geconcentreerd en complex, met een mooie balans tussen suikers en zuren.
De Chenin Blanc die we natuurlijk kennen uit de Loire wordt ook met veel succes geproduceert in de hoger gelegen wijngaarden van de Haute Vallee de L’Aude, in de buurt van Carcassone. Witte perzik, citrus en brioche, geroosterde hazelnootjes. Zes maanden op lie gelegen en daardoor ook lekker romig. Gaat goed bij exotische gerechtjes als Thaise Papaya...
“Hors Pistes’ heeft een brioche smaak in de geur. Zachte aroma's van amandelen en abrikozen versterkt door citrusvruchten die de nodige zuurgraad brengen voor een mooie balans. De Chardonnay gaat mooi samen met langoustines van de grill met gesmolten limoenboter. En ach.. Een kaasfondue misschien?
Koninklijke Corbières. Vloeibaar fluweel. Diep donker fruit, beetje Eucalyptus, stevige grip. Geuren van toast en vers rood fruit. In de mond vinden naast het zwarte fruit, pruimen, en een vleug pepermunt. Vandaar misschien ook het mintgroen op het etiket?
In de neus ruiken we meteen verse frambozen. Vanaf de eerste slok opent deze lichte wijn zich gul om de aroma's van rode bessen en zure kersen te onthullen. Heerlijk bijvoorbeeld bij kip-empanadas en ander fingerfood.
VINAMI wijnomschrijving: Gastronomische, intense, rode wijn met aroma's van rijpe bosvruchten en mediterrane kruiden. Een wijn met een intens diep-rode kleur. In de neus zwart bes, peper, drop en een beetje rokerigheid. De smaak is typisch voor Languedoc: vol, zwoel, maar ook soepel, verleidelijk en sappig! Uitstekend bij Mediterrane vleesschotels.
VINAMI wijnomschrijving: Excellente witte zuid-franse wijn uit het La Clape massief. Deze wijngaard loopt practisch tot de vloedlijn van de zee en geur & smaak worden daardoor beinvloed door een zeebries landinwaards. De wijn krijgt daardoor iets ziltigs. Bij alle culinaire heerlijkheden die uit zee komen. Van Roussanne, Bourboulenc en Clairette druiven.
VINAMI wijnomschrijving: Deze wijn heeft een diepe, goud gele kleur. De neus is een fijne combinatie van de geur van geel fruit, lycee en noten (amandel en pistache). De smaak is krachtig, met duidelijk aanwezige houttonen en een romige afdronk.
VINAMI wijnomschrijving: Een wijn met een intense, robijnrode kleur. In de neus aroma’s van bramen, cassis, koffie, chocolade en zwarte olijven. De smaak is vol en krachtig, zeer geconcentreerd met een zeer lange, zachte afdronk. Concours Mâcon 2019 - Gouden medaille (2017)Robert Parker, Juli 2019 - 92 pnt (2017)Jancis Robinson, Juli 2019 - 15,5/20 pnt...