VINAMI wijnomschrijving: De wijn is gemaakt volgens de traditionele Governo Methode, waarbij een tweede vergisting wordt gestart door het toevoegen van gedroogde druiven. In de neus ruikt men rijp fruit, voornamelijk rode kersen, gecombineerd met een florale toon van viooltjes. De aanzet is zeer krachtig, maar niet log. De smaak is vol met veel sap,...
VINAMI wijnomschrijving: Lichtgeel. In de neus gedroogde bloemen, gele appel, hooi en stro. In de mond een zeer zachte aanzet, een hoge concentratie, rijp, anijs maar ook een mooie frisheid en een goede afdronk.
VINAMI wijnomschrijving: Donkerrood en intense kleur. In de neus rijp rood fruit en specerijen als kaneel en daarnaast leer en aardse tonen. In de mond rond met lekker fruit, milde tannines maar ook heerlijke zuren. Sappige, frissen en lange finale.
VINAMI wijnomschrijving: Kersenrood. In de neus etherisch, kersen, teer, paddenstoelen, aardse tonen en veel kracht maar ook finesse (zoals van rozenblaadjes). In de mond een zeer zachte aanzet met daarna een explosie van sap en concentratie met cacao, drop en weer kersen. Vervolgens komen de zuren en tannines los.
Gevaarlijke wijn omdat de fles leeg is voordat je het door hebt. Lekker bij pasta's en stoofschotels.
De Susumaniello druif was zo goed als uitgestorven. Ongeveer 10 jaar geleden heeft een groep innovatieve wijnboeren de druif een nieuwe kans gegeven en met succes! Fijne wijn voor de begeleiding van antipasti, wild en vleesgerechten en belegen kazen.
Wijnen van de Primitivo druif kunnen vol en soepel zijn. Niet die uit de omgeving van het dorp Manduria. Deze staan bekend om hun kracht en complexiteit. Je proeft kersenjam, bramen, kaneel, nootmuskaat, drop en zwarte peper. Een wijn die vraagt om stevig stuk vlees.
Zeer verfijnde, bijna Bourgogne stijl Nebbiolo uit de koele regio dichtbij de Alpen.
Krachtige witte wijn met een zijdezachte structuur. De geur is expressief en sterk fruit georiënteerd (rijpe meloen, abrikoos, peer). De aanzet is licht zoet waarbij direct ook de frisse zuren aanwezig zijn die zorgen voor een prachtige balans.
In deze wijn proef je de warmte van de Italiaanse zon. Diep robijnrood van kleur. Pruimen en de frisheid van kersen. Fluwelige tannines. Klassiek met orecchiette (oortjespasta) en capunti met stoofvlees. Geroosterd wit vlees en gerechten met rijke sauzen. Ook lekker bij gerijpte (half)harde kazen.
Luca Maroni - 97 punten (2019) Een prachtige robijnrood gekleurde wijn met een verleidelijke geur van rijp, rood fruit, zwarte kersen, zoete kruiden en een lichte rokerigheid. In de mond is de wijn zwoel en rond, zonder teveel restzoet, maar wel met de kenmerkende rijpe tannines. Een serieuze versie van deze populaire variëteit uit Manduria!
ORIGINELE NOORD ITALIAANSE TOPWIJN! Diep robijnrood van kleur. In de neus zwart fruit (bramen, zwarte bes) en complexe tonen van houtgebruik (kruidnagel, cederhout). De ontwikkeling voegt wat aroma's van vijgen, pruimen en 'wild' toe. In de smaak is de wijn gestructureerd, sappig en intens. De aroma's van bramen, cederhout en vijgen komen hierin mooi...