Catalogus
Laden ...
VINAMI wijnomschrijving: en feestelijke binnenkomer en schitterend als aperitief voor een diner. Deze Cava is op zichzelf heerlijk. Ook kan hij geschonken worden bij hapjes of voorgerechten met witte asperges, gefrituurde zeevruchten (calamares, tempura met gamba’s), risotto met vis en natuurlijk tapas.
VINAMI wijnomschrijving: Een ultieme eetchampagne. Lunchen met gravlax zalm en citroen, borrelen met hapjes van schelp- en schaaldieren (gamba’s, kreeft, coquilles), of dineren met gegratineerde oesters of kalfsvlees en knapperige groenten.
Kwaliteits crémant uit de Loire. Fijne mousse, extra lange gisting op de fles. Citrus, kweepeer en wat brioche. Lekker bij sushi, sashimi maar ook uitstekend voor bij gemarineerde en gegrilde gamba's. Een gegratineerd Oestertje misschien.
De bodem van de regio bevat door Anjou leisteen en klei-kalkhoudende tufsteen net zoals in de Saumur. Dit zorgt voor een mooie mineraliteit in de wijn. Een zalmroze kleur. De wijn heeft een zachte textuur, met mooie verfrissende zuren. Zijn rijke aroma onthult verleidelijke tonen van rijp fruit en bessen: zoete kersen, rode en zwarte bessen, aardbeien,...
VINAMI wijnomschrijving: Een heerlijke mousserende witte wijn. Geproduceerd uit Macabeo en Xarel-lo en Parellada druiven op het Torello Mata in Catalonie- Penedes Spanje. Combineerd aan tafel zeer goed bij vis, schaal- en schelpdieren (kreeft), gevogelte, kalfsvlees en gerijpte kazen. Door vinoloog Henk beoordeeld met **** sterren.
Een superbe mousserende witte wijn van misschien wel de beste Cava producent van Spanje. Geproduceerd uit Macabeo en Xarel-lo en Parellada druiven op het Torello Mata in Cat- Penedes Spanje. Combineerd aan tafel zeer goed bij aperitief of bij vis, schelpdieren of gevogelte.
Een voortreffelijke mousserende witte wijn van misschien wel de beste Cava producent van Spanje. Deze wijn was jarenlang de huis 'champagne' van het met drie Michelin sterren bekroonde restaurant El Bulli. Schenken bij luxe visschotels, schaaldieren of gevogelte.
VINAMI wijnomschrijving: In de neus vooral aardbeien en een beetje munt. In de mond fris, met kersenfruit en een vlezige structuur. Serieuze Cava die pas echt tot leven komt in de combinatie met een gerecht.