Le Masciare, TAURASI 2012.   Campania, Italië. Bekijk groter

Le Masciare, TAURASI 2012. Campania, Italië.

H2020.055

Nieuw product

De Barolo van het zuiden (druif Aglianico): een spannende wijn met in de geur veel diepte, hierin komt in eerst het donkere fruit (bramen en zwarte bessen) naar voren, vervolgens een lichte hint van vanille en deze wordt afgesloten met kenmerken van bosgrond. 

 

Meer details

25,95 €

Datasheet

Kleur rood
Land Italië
Streek Campanie
Oogstjaar 2012
Smaakprofiel Rood krachtig en stevig
Druif Aglianico
Alcohol % 15
serveer temperatuur 18
op dronk van 2019
op dronk tot 2032
Gerecht Wild
Inhoud 0.75
Beoordeling Vinoloog Henk Hoogeweegen 4 sterren

Meer informatie

Een spannende wijn met in de geur veel diepte, hierin komt in eerst het donkere fruit (bramen en zwarte bessen) naar voren, vervolgens een lichte hint van vanille en deze wordt afgesloten met kenmerken van bosgrond. De smaak is vol en rijk met een hoge zuurgraad waardoor de wijn ondanks de kracht toch elegant overkomt. Door de ontwikkeling op fles is de structuur zacht en in balans.

Unieke rode wijn uit het zuiden van Italië van een zeer hoge kwaliteit.

Taurasi wordt wel eens omschreven als de Barolo van het zuiden.

Erik den Dunnen, die in de financiële wereld werkte, ging zijn droom en zijn Italiaanse vrouw Virna achterna: ze vestigden zich in Italië en kochten in 2009 een wijnhuis in Campanië. Wijngaarden in de harten van de drie beroemde DOCG appellaties Greco di Tufo, Fiano di Avellino en Taurasi werden gekocht of langdurig gepacht. Hoewel het succes niet uitbleef, blijven ze op zoek om de volgende stap te maken. Daarom wijzigden ze de oenoloog sinds jaargang 2015. Dat is nu Emiliano Falsini, bekend oenoloog  door heel Italië. De wijnen worden daardoor nog wat frisser en mineraliger van stijl.

De vulkanische bodem, druivenrassen als Greco, Fiano en Aglianico, gecombineerd met de grote verschillen in dag- en nachttemperatuur bepalen de zeer gunstige voorwaarden voor wijnbouw in de provincie Avellino, ook bekend als Irpinia. Daar voegen ze bij Le Masciare wijngaarden op de juiste plekken, passie, kennis, ervaring en heel hard werken aan toe. Een gerenommeerd journalist als Ian d’Agata is dit niet ontgaan en hij merkte op: ‘Based on this wine, I’d say there is considerable promise here, particular so with the recent hiring of talented consulting winemaker Emiliano Falsini.’