La ferme du Mont. Cotes du Rhone Villages « Le Ponnant »    . Frankrijk Rhone Bekijk groter

LA FERME DU MONT, Cotes du Rhone Villages 2021 « Le Ponnant ». Frankrijk, Rhone.

H19520044

Nieuw product

Een heerlijke volle rijke en zachte rode wijn. Geproduceerd uit Grenache en Syrah druiven op het La ferme du Mont in Rhone Frankrijk. Combineerd aan tafel zeer goed bij lamskoteletjes met thijm en rozemarijn, sheperd's pie of bij een oerhollandse gehaktbal.

Meer details

17,95 €

Minimale afname van het product is 6

Datasheet

Kleur rood
Land Bordeaux
Streek Rhone
Oogstjaar 2021
Smaakprofiel Rood vol rijk en zacht
Druif Grenache
Alcohol % 14
serveer temperatuur 16-18
op dronk van 2022
op dronk tot 2028
Gerecht Rund vlees
Inhoud 0.75

Meer informatie

PROEF NOTITIE :   Diepe roodpaarse kleur. In de neus kersen, cederhout, peper en iets bloemigs. In de mond vol en kruidig maar met zachte tannines en een prettige doordrinkbaarheid. Voor een Rhone wijn zeer fris en elegant.

VINIFICATIE :  Vrij koele vergisting en lange inweking op de schillen (5-6 weken). 8 Maanden rijping op afgesloten betonnen cuves. Vergisting en rijping van alle druivenrassen apart, daarna wordt blend gemaakt.

OVER DE PRODUCENT La Ferme du Mont is een samenwerking tussen enkele druiventelers en wijnmaker Stephane Vedeau. De Gigondas komt van de prachtige wijngaarden van de Dentelles de Montmirail. Het doel is om van klassieke wijnen als Châteauneuf du Pâpe en Gigondas een moderne, kwalitatief hoogstaande maar ook betaalbare variant te maken. Côtes Jugunda is de oude Latijnse naam voor Gigondas maar de wijnen zijn toch echt modern, met wel veel frisheid en niet te veel hout.