VINAMI wijnomschrijving: Lichtgeel. In de neus gedroogde bloemen, gele appel, hooi en stro. In de mond een zeer zachte aanzet, een hoge concentratie, rijp, anijs maar ook een mooie frisheid en een goede afdronk.
VINAMI wijnomschrijving: Donkerrood en intense kleur. In de neus rijp rood fruit en specerijen als kaneel en daarnaast leer en aardse tonen. In de mond rond met lekker fruit, milde tannines maar ook heerlijke zuren. Sappige, frissen en lange finale.
VINAMI wijnomschrijving: Kersenrood. In de neus etherisch, kersen, teer, paddenstoelen, aardse tonen en veel kracht maar ook finesse (zoals van rozenblaadjes). In de mond een zeer zachte aanzet met daarna een explosie van sap en concentratie met cacao, drop en weer kersen. Vervolgens komen de zuren en tannines los.
Gevaarlijke wijn omdat de fles leeg is voordat je het door hebt. Lekker bij pasta's en stoofschotels.
De Susumaniello druif was zo goed als uitgestorven. Ongeveer 10 jaar geleden heeft een groep innovatieve wijnboeren de druif een nieuwe kans gegeven en met succes! Fijne wijn voor de begeleiding van antipasti, wild en vleesgerechten en belegen kazen.
Wijnen van de Primitivo druif kunnen vol en soepel zijn. Niet die uit de omgeving van het dorp Manduria. Deze staan bekend om hun kracht en complexiteit. Je proeft kersenjam, bramen, kaneel, nootmuskaat, drop en zwarte peper. Een wijn die vraagt om stevig stuk vlees.
Zeer verfijnde, bijna Bourgogne stijl Nebbiolo uit de koele regio dichtbij de Alpen.
Krachtige witte wijn met een zijdezachte structuur. De geur is expressief en sterk fruit georiënteerd (rijpe meloen, abrikoos, peer). De aanzet is licht zoet waarbij direct ook de frisse zuren aanwezig zijn die zorgen voor een prachtige balans.
Witte Côtes du Rhône met een heldergele kleur en geuren van citrus en acaciabloemen. Ook in de mond uitbundig fruit, naast een lichte kruidigheid en frisse zuren. Een wijn met finesse. Bij o.a. schelp- en schaaldieren, kip, groente tempura, inktvis, zeevis.
Wit met pit! In Zuid-Frankrijk, waar hij vandaan komt, drinken ze picpoul vaak bij schelpdieren, zoals mosselen en oesters. Even de Frans-Italiaanse grens over en ze serveren er een bord pasta vongole bij. Of zoals de Spanjaarden zouden doen, bij een plateau met gamba’s a la plancha.
In deze wijn proef je de warmte van de Italiaanse zon. Diep robijnrood van kleur. Pruimen en de frisheid van kersen. Fluwelige tannines. Klassiek met orecchiette (oortjespasta) en capunti met stoofvlees. Geroosterd wit vlees en gerechten met rijke sauzen. Ook lekker bij gerijpte (half)harde kazen.
ALBARINO VAN TOPKLASSE! Deze wijn tref je op bijna elke kaart van de Spaanse kwaliteits restaurants. Uitdagende geur met fruitinvloeden van peer, perzik en grapefruit. De smaak is opvallend vol maar door de fijne zuren en goede mineraliteit blijft de wijn een fris van karakter. De afdronk is lang en spannend. Uitstekende begeleider van schaaldieren...